CD/DVD-skivor: Övrigt

Uppdaterad 2014-07-03

 

Nr

Framsida

Innehåll

341

 

Människor i historien

(DISCD#341)

MÄNNISKOR I HISTORIEN är en ny och fängslande CD-serie från Historiska Media. På varje CD kommer du att kunna lyssna till levande beskrivningar av personer som alla påverkat vår historia.

Karl den store hade drömmen om ett enat Europa och ville göra frankernas välde till Romarrikets värdiga efterträdare. Ur hans rike har både Frankrike och Tyskland uppstått, dessa trätobröder som i dag tävlar om dominansen inom EU.(av Birgitta Kurtén Lindberg.)

Rikard Lejonhjärta föddes in i en europeisk maktkamp och drog redan som sjuttonåring ut i en strid mot sin far. Richard kom att fortsätta sin bana på samma sätt, med intriger, grymma och utdragna strider för att nå sina egna syften. (av Birgitta Kurtén Lindberg.)

Djingis khan är utan tvekan en av historiens mest fascinerade och märkliga figurer. Han har nått en närmast mytisk status som erövrare och slaktare. Men var han verkligen så grym som det har gjorts gällande.? Och hur kunde hans fattiga nomadfolk skapa världens till ytan största rike? (av Henrik Höjer.)

Al Capone – mannen som personifierar ordet gangster. I en tid då våld var detsamma som politisk makt lade han under sig hela Chicago. Medan USA hade förbjudit spritförsäljning höll Capone 161 barer öppna dag och natt. (av Ulla Britta Ramklint.)

Uppläsare: Hans Sandqvist. Förlag: Historiska Media  Inspelning: Iris Intermedia.  Omslag: Kollage av Curt#  Grafisk form: Curt # 

Speltid: 74 minuter. Tryckt av: Sony Dadc.

343

 

 

Samiska röster 1913-1915

(DISCD#343)

Karl Tiréns fonograf inspelningar 1913-1915